Ești aici:

Procesul de confirmare a locului de student obținut în urma concursului de admitere

Toți candidații declarați admiși la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) în urma unei sesiuni de admitere vor confirma locul, în termenul precizat de calendarul stabilit prin metodologia pentru organizarea și desfășurarea procesului de admitere la studiile universitare a fiecărei facultăți, pe platforma de admitere online, conectându-se în contul propriu, vizualizând dosarul care a fost declarat admis, selectând butonul „Plătește” din dreptul taxei de înmatriculare și achitând această taxă online, utilizând un card bancar.

Candidații scutiți de achitarea taxei de înmatriculare (confirmare), după selectarea butonului „Plătește” din dreptul taxei de înmatriculare, trebuie să selecteze opțiunea „Scutire taxă” și să încarce documentele justificative pentru încadrarea într-una dintre următoarele categorii:

   • elevii care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației (MEdu);
   • elevii care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale (recunoscute conform metodologiilor privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere la nivelul facultăților UVT);
   • elevii care au statutul de șefi de promoție din cadrul liceelor partenere UVT sau care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat;
   • sportivii cu performanțe deosebite (sportivi ai CSU-UVT, ai cluburilor și secțiilor sportive cu care UVT are acorduri de colaborare, medaliați la competițiile naționale, europene și mondiale – la propunerea Facultății de Educație Fizică și Sport) – scutire aplicată și pentru studiile universitare de masterat.

Candidații români de pretutindeni sunt, de asemenea, scutiți de plata taxei de înmatriculare (confirmare). Pentru confirmarea locului, aceștia vor selecta opțiunea „Scutire taxă” și vor încărca la secțiunea documente justificative ACEASTĂ DECLARAȚIE, completată și semnată.

În cazul în care candidatul ocupă un loc cu taxă, acesta va achita, pe lângă taxa de înmatriculare, și 30% din valoarea taxei anuale de studii, până cel târziu la data de 10 august 2021, pentru sesiunea de admitere din luna iulie, respectiv până cel târziu la data de 24 septembrie 2021, pentru sesiunea de admitere din luna septembrie, prin plată online cu cardul pe platforma de admitere online.

Candidații care NU confirmă locul obținut prin achitarea taxei de înmatriculare (confirmare), respectiv a primei tranșe din taxa de studii (în cazul candidaților admiși pe un loc cu taxă) în perioada stabilită, vor fi declarați respinși.

Fii la curent cu noutățile
despre admitere

Abonarea nu a putut fi procesată. Te rugăm să reîncerci.
Te-ai abonat cu succes.

Newsletter admitere

Abonează-te la newsletterul admitere UVT pentru a fi tot timpul la curent cu cele mai noi informații legate de procesul de admitere.

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use