Ești aici:

Cazare în căminele UVT

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) oferă studenților săi 3005 locuri de cazare în 8 cămine diferite (6 dintre ele fiind situate în Complexul Studențesc), fiecare având diverse dotări:

   • trei cămine cu camere de 5 locuri, internet și cablu TV, și următoarele facilități comune: grupuri sanitare și bucătării pe fiecare palier, mașini de spălat, uscătoare: căminele C15, C16 (situate pe strada FC Ripensia din Complexul Studențesc) și C17 (situat pe Aleea Studenților din Complexul Studențesc). Căminele C15 și C16 au, de asemenea, și sală de lectură proprie.
   • un cămin cu camere de 4 locuri, internet și cablu TV, și următoarele facilități comune: grupuri sanitare și bucătării pe fiecare palier, mașini de spălat, uscătoare: căminul C3 (situat pe Aleea Lirei nr. 3, în cartierul Calea Lipovei);
   • două cămine cu camere de două locuri, internet și cablu TV, și următoarele facilități comune: grupuri sanitare și bucătării pe fiecare palier, mașini de spălat, uscătoare și sală de lectură: căminele C12 și C13 (situate pe Aleea Studenților din Complexul Studențesc);
   • un cămin cu camere de 3 locuri, internet, cablu TV, grup sanitar propriu, și următoarele facilități comune: mașini de spălat, uscătoare, bucătării, oficii, sală de lectură: căminul Camelia (situat pe str. Cameliei nr. 9-11);
   • un cămin cu camere de 2 locuri, tip garsonieră, internet, cablu TV, grup sanitar propriu, bucătărie, și următoarele facilități comune: mașini de spălat și uscătoare: căminul Dreptdedicat exclusiv studenților Facultății de Drept.

După finalizarea procesului de admitere și după ce și-au confirmat locul, studenții vor primi un e-mail, pe adresa cu care și-au creat contul de  pe platforma de admitere, cu datele de acces pentru adresa de e-mail instituțională (@e-uvt.ro). Ulterior, prin intermediul acestei adrese, ei vor primi atât detalii despre procesul de cazare, cât și multe alte informații despre viața de student la UVT. 

Aplicarea propriu-zisă pentru un loc de cazare se va face în luna august, printr-o platformă distinctă, iar locurile de cazare se vor distribui pe baza punctajelor, în limita locurile disponibile în căminele UVT. Lista cu repartiția locurilor de cazare se va publica la începutul lunii septembrie 2023.

Sunt 2 criterii pe baza cărora studenții pot beneficia de cazare într-un cămin al UVT:

   • pe baza rezultatelor școlare, caz în care punctajul de cazare, în funcție de care se va face clasificarea pentru a obține un loc de cazare, se calculează astfel:

Punctaj cazare = 0,75 * Media de admitere

   • pe baza criteriilor sociale – caz în care este necesar ca studenții să încarce pe platforma de cazare anumite documente justificative, pe parcursul lunii august 2023, lista acestora regăsindu-se în Regulamentul de cazare în căminele UVT.

Mai multe informații sunt disponibile în Regulamentul de cazare în căminele UVT.