Ești aici:

Oportunități internaţionale pentru studenții Universității de Vest din Timișoara

Odată ce ai devenit student în cadrul Universității de Vest din Timișoara, ți se va deschide o lume de oportunități să studiezi, să faci practică și să călătorești în străinătate. UVT are peste 500 de parteneriate cu instituții de învățământ superior din peste 60 de țări din întreaga lume. Mai mult decât atât, la UVT vei putea participa la cursuri şi evenimente internaţionale chiar în Timişoara.

Experiența unei mobilități internaționale (fie că e o mobilitate de o săptămână, un semestru sau un an universitar, fie că e o mobilitate fizică sau una virtuală) prin intermediul diverselor programe de burse pe care universitatea noastră ți le pune la dispoziție va contribui cu siguranță la dezvoltarea ta personală și profesională. Avantajele ei într-o lume intens globalizată nu pot fi contestate, indiferent că e vorba despre cunoștințe sau abilități specifice domeniului tău de pregătire, ori despre cunoașterea unor limbi noi, a unor culturi noi sau a unor oameni noi care îți vor deveni prieteni.

De asemenea, la UVT vei avea posibilitatea să interacționezi cu aproape 1000 de studenți internaționali anual (aproximativ 6% din numărul total de studenți), o varietate de lectori internaționali din toată lumea, să urmezi programe de studiu în limbi de circulație internațională sau să participi la diverse evenimente şi programe de studiu intensive cu caracter international în Timişoara, la UVT (şcoli de vară, conferinţe, workshop-uri). Toate acestea îţi oferă cadrul necesar pentru o experiență multiculturală și internațională chiar acasă.

Oportunități internaționale de studii și practică

Mobilitățile studențești Erasmus+ te pot ajuta să devii unul dintre sutele de studenți care studiază și fac practică în cadrul instituțiilor partenere ale UVT din întreaga lume. Experiența unei mobilități studențești internaționale va contribui la dezvoltarea cunoștințelor tale academice și profesionale, dar în același timp vei avea posibilitatea de a descoperi avantajele unei experiențe în străinătate din punct de vedere lingvistic și cultural. 

Studenții UVT pot beneficia de până la 12 luni de mobilitate internațională pe durata fiecărui ciclu de studii (licență/masterat/doctorat).

Student Erasmus+ în Comunitatea Europeană

Cuantumul grantului pentru mobilitățile de studiu este de 600 euro/lună (cu excepția mobilităților care vor avea loc în Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia Lituania, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia – pentru aceste state, nivelul grantului acordat este de 540 euro/lună). Pentru studenții cu oportunități reduse (cei care beneficiază de bursă socială sau cei care îndeplinesc condițiile necesare obținerii unei burse sociale), la granturile de mai sus se adaugă 250 euro/lună. Dacă la UVT ești beneficiarul unei burse de merit/studiu/socială o vei primi și pe perioada mobilității. 

Rezultatele academice obținute pe durata mobilității vor fi recunoscute și echivalate în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul Departamentului de Relații Internaționale, secțiunea Erasmus+ Outgoing Studenți.

 

Student Erasmus+ în locații inedite

Mobilitățile Erasmus+ cu statele partenere la program (Partner Countries) permit studenților din Universitatea de Vest din Timișoara să efectueze mobilități de studiu sau de practică la instituțiile partenere din state precum Africa de Sud, Albania, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Georgia, Israel, India, Indonezia, Kazakhstan, Mexic, Muntenegru, Republica Moldova, Maroc, Peru, Rusia, Tunisia, Taiwan, Uzbekistan etc. Cuantumul grantului pentru acest tip de mobilități este de 700 euro/lună, la care se adaugă un grant pentru costuri de transport care diferă în funcție de distanța dintre universitatea de origine și instituția gazdă (între 20 și 1500 euro). Dacă la UVT ești beneficiarul unei burse de merit/studiu/socială o vei primi și pe perioada mobilității. 

Rezultatele academice obținute pe durata mobilității vor fi recunoscute și echivalate în cadrul Universității de Vest din Timișoara.Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul Departamentului de Relații Internaționale, secțiunea Erasmus+ Mobilități cu Partner Countries

 

Internship Erasmus+ într-o companie europeană

Programul Erasmus+ de Plasament permite studenților din Universitatea de Vest din Timișoara să efectueze un stagiu de plasament într-o organizație (universitate, companie, start-up, ONG etc.) dintr-o țară din Comunitatea Europeană. Plasament este o altă denumire pentru conceptul de practică. Cuantumul grantului pentru mobilitățile de plasament este de 720 euro/lună (cu excepția mobilităților care vor avea loc în Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia Lituania, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia – pentru aceste state, nivelul grantului acordat este de 670 euro/lună).

Această activitate poate fi recunoscută și echivalată cu stagiul de practică necesar în cadrul programului de studiu pe care îl vei urma la Universității de Vest din Timișoara.

Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul Departamentului de Relații Internaționale, secțiunea Erasmus+ Outgoing Studenți.

Ce îţi poate oferi alianţa europeană UNITA dacă studiezi la UVT?

UVT este membră a Alianței UNITA (susţinută de Comisia Europeană în cadrul iniţiativei Universităţi Europene), alături de 11 universități din Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Elveția, Ucraina și România. Apartenenţa la UNITA reprezintă un context în care studenţii UVT vor avea acces la oportunităţi unice la nivel naţional şi european de dezvoltare profesională şi personal (mobilităţi internaţionale virtuale, programe de practică internaţională în mediul rural, cursuri de formare, proiecte cu şi pentru studenţi, competiţii pentru studenţi în domenii de actualitate: Patrimoniu Cultural, Energii Regenerabile, Economie Circulară, Intercomprehensiunea ca formă de comunicare, Cetăţenie Europeană).

Mai multe informaţii poţi găsi pe site-ul alianţei UNITA sau la secţiunea dedicată proiectului UNITA de pe site-ul UVT.

 

GO INTERNATIONAL!

Ca student UVT poţi participa la toate şcolile de vară, workshop-urile studenţeşti sau conferinţele internaţionale organizate de universitatea noastră, în cadrul cărora poţi să participi la activităţi ce contribuie adiţional la formarea ta profesională. Mai mult decât atât, ai acces la toate evenimentele similare organizate de partenerii UVT din întreaga lume. Fie că e o şcoală de vară la Beijing sau un workshop dedicat studenţilor organizat la Torino de unul dintre partenerii noştri instituţionali, tu vei avea acces la oportunităţile pe care aceste evenimente le oferă.

Informații suplimentare despre oportunitățile internaţionale pe care le poţi accesa ca student UVT poţi primi la Departamentul de Relaţii Internaţionale al UVT:

Adresă de e-mail: international@e-uvt.ro

Site: www.ri.uvt.ro

Camera 155B, etaj 1, sediul central UVT (bd. Vasile Pârvan nr. 4)