Admiterea la studiile universitare de masterat la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării se face prin concurs, indiferent de forma de învățământ la care sunt organizate, pe baza probelor stabilite prin prezentul regulament, în vederea evaluării competențelor specifice domeniului de studii pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrări de specialitate.
Proba de admitere: Interviu
1. Proba de admitere constă într-un interviu care are loc la toate programele de studii universitare de masterat din cadrul Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale
Comunicării. Interviul este notat cu admis/respins. Interviul este tematic și are ca scop verificarea cunoștințelor minimale ale candidatului în domeniul de studii pentru care aplică, conform Anexei 4 la prezentul regulament.
- Interviul se va susține online, iar programarea candidaților va fi anunțată în ziua anterioară susținerii probei de admitere, prin intermediul adresei de e-mail.
- Interviul pentru admiterea la programele de studii universitare de masterat derulate într-o limbă de circulație internațională se va desfășura în limba de studiu a programului de studii – International development and management of global affairs (în limba engleză) și Philosophical counselling and consultancy (în limba engleză). Cunoașterea limbii de studiu a programului de studii universitare de masterat are caracter obligatoriu. În cazul în care candidații dețin un certificat de cunoaștere a limbii engleze, nivel minimum B2, o copie a acestuia va fi încărcată pe platforma online de admitere.
- Evaluarea interviului se va face pe baza unui set de criterii de evaluare stabilit de comisia de admitere constând în:
- relevanța cunoștințelor generale deținute de candidat cu privire la domeniul și programul de studii universitare de masterat pentru care optează;
- aptitudinile și motivația candidaților pentru activitatea de învățământ superior la nivel masteral și pentru abordarea din perspectiva specializării dorite;
- motivația candidatului pentru a urma ciclul de studii complet și a realiza o lucrare de disertație;
- valorizarea, de către candidat, a gradului de prioritate pe care îl deține programul de studii în cadrul celorlalte obligații pe termen scurt și mediu.