Politica de cazare
-
Dragă viitor student,
Cu o tradiție de peste 50 de ani, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) este recunoscută atât la nivel naţional, cât și internațional, drept furnizor și partener de încredere pentru învăţământul superior economic românesc.
Oferta educațională a Facultății cuprinde o varietate de programe de specialitate, care te vor ajuta să îți dezvolți abilitățile și să dobândești cunoștințele de care ai nevoie pentru a excela într-o economie globală. Vei învăța de la profesori dedicați, cu experiență și recunoaștere în domeniu, care sunt pasionați de predare și cercetare. Pe lângă curriculumul nostru riguros, oferim și o gamă largă de activități extracurriculare și oportunități de dezvoltare profesională. Te încurajăm să profiți de aceste oportunități de a te conecta cu colegii, profesori și profesioniști din domeniu.
Calificarea de economist este actualmente cea mai populară din România (18% din studenții din sistemul universitar fiind înscriși în ramura științe economice). O astfel de calificare, cu specializările aferente, te pregătește pentru aproape orice tip de loc de muncă orientat spre afaceri, deschizându-ți astfel calea spre multe oportunități de carieră profesională. Absolvenții noștri pot alege dintr-o generoasă ofertă de locuri de muncă, din domenii precum contabilitate și audit, finanțe și fiscalitate, marketing, sisteme informatice, consultanță în afaceri, resurse umane, vânzări, relații internaționale, gestiunea lanțului logistic.
Localizarea noastră geografică ne situează într-un punct strategic ideal pentru a sprijini aspirațiile economice ale comunității de afaceri din regiune, Timișoara ocupând locul doi în ierarhia celor mai importante centre de afaceri din România, conform clasamentului anual realizat de Forbes.
În mod natural, faptul că activăm într-un mediu cu mii de afaceri cu capital străin și românesc, lideri din domeniul consultanței financiare, automotive și alte industrii, reprezintă pentru noi un un avantaj competitiv, iar pentru studenți o sursă variată de oportunități privind o carieră profesională de succes.
Suntem o facultate cu un puternic spirit antreprenorial, care fundamentează misiunile noastre de predare și implicare în comunitate. Prin intermediul resurselor umane existente și a structurilor suport (Departamentul de Proiecte, Societatea Antreprenorială Studențească, organizațiile studențești), le oferim potențialilor antreprenori un pachet complet de resurse care să îi sprijine în implementarea afacerilor (finanțare, consiliere, networking). În actualul climat de afaceri, avem un rol emergent în susținerea antreprenoriatului local.
Sub deviza „Formăm cariere, construim caractere!”, suntem dedicați să îți oferim o educație academică riguroasă și extensivă, pregătindu-te astfel pentru succes în lumea afacerilor.
Decan FEAA,
Conf. univ. dr. Claudiu BOȚOC
Administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității
Auditul și managementul financiar al fondurilor europene
Expertiză contabilă și evaluarea afacerilor
Contabilitate, control și guvernanță
Contabilitate și audit în instituțiile publice
Studii europene și economia integrării
Management și integrare europeană
Guvernanță organizațională și consultanță fiscală
Finanțe pentru business, bănci și investiții
Masterat în finanțe sustenabile / Master in Sustainable Finance
Sisteme informaționale pentru afaceri
Administrarea organizațiilor de afaceri
Diagnostic, evaluare și consultanță în afaceri
Global entrepreneurship, economics and management
Le management des affaires en contexte europeen
Managementul strategic al organizațiilor. Dezvoltarea spațiului de afaceri
Management of business organizations
Marketing și mangementul vânzărilor
Publicitate și promovarea vânzărilor
Marketing strategic și marketing digital
(1) Documentele necesare pentru dosarul de înscriere la programele de studii universitare de licență din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor sunt următoarele:
(2) Candidații cetățeni români sau proveniți din state membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană, precum și cetățenii britanici și membrii familiilor acestora, ca beneficiari ai Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice 2019/C 384 I/01 (cetățenii britanici care se află în România și continuă să își aibă reședința pe teritoriul României după încheierea perioadei de tranziție a procesului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, stabilită conform articolului 126 al acordului de retragere pentru data de 31 decembrie 2020, membrii de familie ai acestora care îi însoțesc sau care li se alătură ulterior încheierii perioadei de tranziție în cazul în care aveau calitatea de membri de familie înainte de încheierea acesteia, precum și copiii născuți sau adoptați după încheierea perioadei de tranziție, cu condiția prezentării dovezii de înregistrare de la Inspectoratul General de Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne), care au efectuat studiile liceale în afara României, precum și cei care dețin acte de studii emise de organizațiile furnizoare de educație care școlarizează în baza unui curriculum al altui stat, pe teritoriul României, activități de învățământ preuniversitar, trebuie să prezinte, suplimentar documentelor de mai sus, și documentul de echivalare/recunoaștere a studiilor eliberat de Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor (CNRED). În cazul documentelor de recunoaștere emise online de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, acestea se încarcă în format electronic pe platforma de admitere de către candidat, în termenul stabilit pentru înscriere prin regulamentul propriu privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere de la nivelul fiecărei facultăți, și nu necesită certificare conform cu originalul de către operatorii UVT. Documentele necesare și procedura pentru echivalarea studiilor efectuate în afara României sunt menționate în Anexa 2 a Regulamentului Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de licență.
(3) Documentele necesare pentru candidații care aplică pentru locuri destinate cetățenilor români de pretutindeni[1] sunt menționate în Anexa 3 a Regulamentului Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de licență.
(4) Candidații eligibili pentru a fi scutiți de taxa de înscriere, conform articolului 19 al prezentului regulament, vor încărca pe platforma de admitere și documentele justificative pentru categoria în care se încadrează.
(5) Candidații cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale pot încărca documentele justificative aferente pe platforma de admitere.
(6) Pentru admiterea la programele de studii universitare de licență cu predare în limba română, candidații care nu dețin cetățenie română și care nu prezintă acte de studii românești (diplome și certificate) emise în urma absolvirii unor programe de studii cu predare în limba română sau acte de studii/situații școlare atestând cel puțin trei ani de studii consecutivi urmați în limba română eliberate de unități școlare/instituții de învățământ superior din sistemul național din România sau din străinătate, au obligația să prezinte un certificat/atestat de competență lingvistică pentru limba română de nivel minimum B1, conform Cadrului european comun de referință pentru limbi străine, eliberat de unitățile de învățământ preuniversitar organizatoare ale cursului de inițiere în limba română, de instituțiile de învățământ superior acreditate din România care organizează Programul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini, indiferent de domeniul studiat, de lectoratele de limbă, literatură, cultură și civilizație românească din instituțiile de învățământ superior din străinătate, de Institutul Limbii Române sau de Institutul Cultural Român.
(7) Pentru elevii care au susținut examenul de bacalaureat în România și care au urmat studiile liceale într-o limbă de circulație internațională sau într-o limbă a minorităților naționale, certificarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se face cu diploma de bacalaureat, emisă de unitățile de învățământ autorizate/acreditate din România.
(8) Pentru programele de studii cu predare într-o limbă de circulație internațională, candidații pot încărca documente justificative pentru a atesta cunoașterea limbii de predare, fiind relevante numai acele documente care atestă cunoașterea limbii respective de nivel minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Proba de competență lingvistică nu poate fi echivalată în baza certificatului de competență lingvistică obținut în urma susținerii probelor din cadrul examenului de bacalaureat.
[1] Români de pretutindeni = persoanele care își asumă în mod liber identitatea culturală română, persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de etnonimul folosit, precum și românii emigrați, fie că au păstrat sau nu cetățenia română, descendenții acestora și cetățenii români cu domiciliul stabil sau reședința în străinătate (care nu dețin carte de identitate românească).
(1) Documentele necesare pentru dosarul de înscriere la programele de studii universitare de masterat din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor sunt următoarele:
(2) Candidații cetățeni români sau proveniți din state membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană, precum și cetățenii britanici și membrii familiilor acestora, ca beneficiari ai Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice 2019/C 384 I/01 (cetățenii britanici care se află în România și continuă să își aibă reședința pe teritoriul României după încheierea perioadei de tranziție a procesului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, stabilită conform articolului 126 al acordului de retragere pentru data de 31 decembrie 2020, membrii de familie ai acestora care îi însoțesc sau care li se alătură ulterior încheierii perioadei de tranziție în cazul în care aveau calitatea de membri de familie înainte de încheierea acesteia, precum și copiii născuți sau adoptați după încheierea perioadei de tranziție, cu condiția prezentării dovezii de înregistrare de la Inspectoratul General de Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne), care au efectuat studiile de licență în afara României trebuie să prezinte, suplimentar documentelor de mai sus, și documentul de echivalare/recunoaștere a studiilor eliberat de Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor (CNRED). În cazul documentelor de recunoaștere emise online de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, acestea se încarcă în format electronic pe platforma de admitere de către candidat, în termenul stabilit pentru înscriere prin regulamentul propriu privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere de la nivelul fiecărei facultăți, și nu necesită certificare conform cu originalul de către operatorii UVT. Documentele necesare și procedura pentru echivalarea studiilor efectuate în afara României sunt menționate în Anexa 2 a Regulamentului Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de masterat.
(3) Documentele necesare pentru candidații care aplică pentru locuri destinate cetățenilor români de pretutindeni[1] sunt menționate în Anexa 3 a Regulamentului Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de masterat.
(4) Candidații eligibili pentru a fi scutiți de taxa de înscriere, conform articolului 17 al prezentului regulament, vor încărca pe platforma de admitere și documentele justificative pentru categoria în care se încadrează.
(5) Pentru admiterea la programele de studii universitare de masterat cu predare în limba română, candidații care nu dețin cetățenie română și care nu prezintă acte de studii românești (diplome și certificate) emise în urma absolvirii unor programe de studii cu predare în limba română sau acte de studii/situații școlare atestând cel puțin trei ani de studii consecutivi urmați în limba română eliberate de unități școlare/instituții de învățământ superior din sistemul național din România sau din străinătate, au obligația să prezinte un certificat/atestat de competență lingvistică pentru limba română de nivel minimum B1, conform Cadrului european comun de referință pentru limbi străine, eliberat de unitățile de învățământ preuniversitar organizatoare ale cursului de inițiere în limba română, de instituțiile de învățământ superior acreditate din România care organizează Programul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini, indiferent de domeniul studiat, de lectoratele de limbă, literatură, cultură și civilizație românească din instituțiile de învățământ superior din străinătate, de Institutul Limbii Române sau de Institutul Cultural Român.
(6) Pentru programele de studii cu predare într-o limbă de circulație internațională, candidații pot încărca documente justificative pentru a atesta cunoașterea limbii de predare, fiind relevante numai acele documente care atestă cunoașterea limbii respective de nivel minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.
[1] Români de pretutindeni = persoanele care își asumă în mod liber identitatea culturală română, persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de etnonimul folosit, precum și românii emigrați, fie că au păstrat sau nu cetățenia română, descendenții acestora și cetățenii români cu domiciliul stabil sau reședința în străinătate (care nu dețin carte de identitate românească).
Strada Johann Heinrich Pestalozzi 16, Timișoara 300115
-
Poziționarea orașului Timișoara între cele mai bune orașe pentru afaceri din România (Forbes Best Cities 2019) constituie un punct forte al colaborării FEAA cu mediul de afaceri. Astfel, studenții FEAA au oportunitatea de a desfășura internshipuri și stagii de practică în companii naționale și multinaționale din diverse sectoare economice (servicii financiare, automotive, IT, mediul bancar, turism, marketing), precum și în instituții publice de specialitate.
Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT)
Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (AIESEC)
Asociația Studenților în Științe Exacte din Universitatea de Vest din Timișoara (ASSEUT)
Organizația Studenților Basarabeni (OSB)
Young Accountans Association („YAA”) FEAA
Clubul de Economie FEAA
Club Elite Tourism
Clubul de Finanțe FEAA
Clubul de Management FEAA
Clubul de Marketing FEAA
● Pentru cetățenii din state ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană, precum și pentru cetățenii britanici și membrii familiilor acestora, ca beneficiari ai Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice 2019/C 384 I/01 (cetățenii britanici care se află în România și continuă să își aibă reședința pe teritoriul României după încheierea perioadei de tranziție a procesului de retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, stabilită conform articolului 126 al acordului de retragere pentru data de 31 decembrie 2020, membrii de familie ai acestora care îi însoțesc sau care li se alătură ulterior încheierii perioadei de tranziție în cazul în care aveau calitatea de membri de familie înainte de încheierea acesteia, precum și copiii născuți sau adoptați după încheierea perioadei de tranziție, cu condiția prezentării dovezii de înregistrare de la Inspectoratul General de Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne), procesul de admitere va avea loc în aceleași condiții precum pentru cetățenii români (cu condiția să fie respectate cerințele privind recunoașterea și echivalarea diplomelor).
● Absolvenții învățământului liceal din sisteme internaționale acreditate și recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării au dreptul de a participa la procesul de admitere în învățământul superior românesc, inclusiv din anul absolvirii studiilor liceale, prin procedură de acceptare condiționată, candidatul admis urmând a aduce în maximum 6 luni de la admitere diploma echivalentă de bacalaureat internațional.
● Pentru cetățenii români de pretutindeni, concursul de admitere se va desfășura conform procedurii descrise în Anexa 3 a Regulamentului Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de licență, pe locuri finanțate de la bugetul de stat special destinate acestora, cu bursă sau fără bursă, sau pe locuri cu taxă, cu respectarea capacității maxime de școlarizare aprobată pentru fiecare program de studii universitare.
● Sunt admiși pe locuri finanțate de la bugetul de stat fără susținerea concursului de admitere candidații care au obținut distincții (premiile I, II, III) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării și/sau premiul I la olimpiadele naționale, finanțate de Ministerul Educației și Cercetării.
● Se acordă un bonus de 1 punct la media generală de admitere tuturor participanților la fazele naționale ale olimpiadelor școlare cu profil economic, fără a se depăși media generală de admitere 10. Totodată, se acordă participanților la orice secțiune a concursului național de cunoștințe pentru elevi „FEAA ECONOMICA RIPENSIS” organizat de Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor în anul 2025, care au obținut o notă mai mare sau egală cu 7 (șapte), un bonus de 10% din punctajul obținut la concurs, fără a se depăși media generală de admitere 10. Bonusul (maxim 1 punct) se acordă o singură dată indiferent de numărul de participări ale candidaților la fazele naționale ale olimpiadelor școlare cu profil economic și/sau la concursul național de cunoștințe pentru elevi „FEAA ECONOMICA RIPENSIS” și nu se poate cumula cu alte bonusuri.
● Candidații care au obținut statutul de șefi de promoție din cadrul liceelor partenere UVT sau care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (pe baza scrisorii de invitație semnată de rectorul UVT, scrisoare care trebuie să însoțească dosarul candidatului) susțin probele de admitere specifice programului/programelor de studii universitare de licență, cu excepția situației în care au obținut distincții la olimpiade naționale sau internaționale în perioada studiilor liceale și se încadrează în condițiile speciale referitoare la procesul de admitere menționate la articolul 14 al prezentului regulament.
● Pentru studenții cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, în baza documentelor doveditoare, probele de admitere pot fi adaptate în funcție de tipul și severitatea dizabilității. Acestea cuprind modalități alternative de parcurgere a textului (large print, Braille, lector, cititor de ecran), timp suplimentar pentru rezolvarea sarcinilor etc.
● Pentru candidații cu tulburări specifice de învățare și cu tulburări senzoriale, în baza certificatului de diagnostic eliberat de organismele competente, la cerere, adaptarea procedurilor de examinare în cadrul procesului de admitere, se face prin:
a) asigurarea unui timp suplimentar față de timpul alocat inițial pentru elaborarea lucrării;
b) în cazul candidaților cu dislexie citirea subiectelor este asigurată de un membru al comisiei de admitere de la nivelul facultății; subiectele se citesc pe rând, în ordinea în care se elaborează lucrarea;
c) în cazul candidaților cu disgrafie, candidatul are dreptul la evaluare orală sau va dicta conținutul lucrării către un membru al comisiei de admitere de la nivelul facultății;
d) în cazul candidaților cu discalculie se asigură folosirea calculatorului de buzunar/birou, tablă pitagoreică sau tabele cu formule.
● Repartizarea locurilor special alocate candidaților de etnie romă, absolvenților liceelor din mediul rural, candidaților aparținând minorităților naționale (la programele de studii care nu există în învățământul de stat în limba minorității respective), candidaților proveniți din centrele de plasament / din sistemul de protecție socială și candidaților cu cerințe educaționale speciale sau cu dizabilități se face la nivelul UVT, în conformitate cu prevederile articolului 11 din Regulamentul Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de la ciclul de studii de licență, aprobat de Senatul UVT, iar toate informațiile despre acest proces sunt publicate pe site-ul admitere.uvt.ro, în secțiunile dedicate categoriilor specifice de candidați.
FEAA Economica Ripensis (https://feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/concurs-elevi-feaa-economica-ripensis)
Concurs de comunicări ştiinţifice studenţeşti FEAA (https://feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/concurs-de-comunicari-stiintifice-studentesti-feaa)
Înscrie-te acum la cea mai mare universitate din vestul țării!