Politica de cazare
-
Dragă viitor student,
Cu o tradiție de peste 50 de ani, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) este recunoscută atât la nivel naţional, cât și internațional, drept furnizor și partener de încredere pentru învăţământul superior economic românesc.
Oferta educațională a Facultății cuprinde o varietate de programe de specialitate, care te vor ajuta să îți dezvolți abilitățile și să dobândești cunoștințele de care ai nevoie pentru a excela într-o economie globală. Vei învăța de la profesori dedicați, cu experiență și recunoaștere în domeniu, care sunt pasionați de predare și cercetare. Pe lângă curriculumul nostru riguros, oferim și o gamă largă de activități extracurriculare și oportunități de dezvoltare profesională. Te încurajăm să profiți de aceste oportunități de a te conecta cu colegii, profesori și profesioniști din domeniu.
Calificarea de economist este actualmente cea mai populară din România (18% din studenții din sistemul universitar fiind înscriși în ramura științe economice). O astfel de calificare, cu specializările aferente, te pregătește pentru aproape orice tip de loc de muncă orientat spre afaceri, deschizându-ți astfel calea spre multe oportunități de carieră profesională. Absolvenții noștri pot alege dintr-o generoasă ofertă de locuri de muncă, din domenii precum contabilitate și audit, finanțe și fiscalitate, marketing, sisteme informatice, consultanță în afaceri, resurse umane, vânzări, relații internaționale, gestiunea lanțului logistic.
Localizarea noastră geografică ne situează într-un punct strategic ideal pentru a sprijini aspirațiile economice ale comunității de afaceri din regiune, Timișoara ocupând locul doi în ierarhia celor mai importante centre de afaceri din România, conform clasamentului anual realizat de Forbes.
În mod natural, faptul că activăm într-un mediu cu mii de afaceri cu capital străin și românesc, lideri din domeniul consultanței financiare, automotive și alte industrii, reprezintă pentru noi un un avantaj competitiv, iar pentru studenți o sursă variată de oportunități privind o carieră profesională de succes.
Suntem o facultate cu un puternic spirit antreprenorial, care fundamentează misiunile noastre de predare și implicare în comunitate. Prin intermediul resurselor umane existente și a structurilor suport (Departamentul de Proiecte, Societatea Antreprenorială Studențească, organizațiile studențești), le oferim potențialilor antreprenori un pachet complet de resurse care să îi sprijine în implementarea afacerilor (finanțare, consiliere, networking). În actualul climat de afaceri, avem un rol emergent în susținerea antreprenoriatului local.
Sub deviza „Formăm cariere, construim caractere!”, suntem dedicați să îți oferim o educație academică riguroasă și extensivă, pregătindu-te astfel pentru succes în lumea afacerilor.
Decan FEAA,
Conf. univ. dr. Claudiu BOȚOC
Administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității
Auditul și managementul financiar al fondurilor europene
Expertiză contabilă și evaluarea afacerilor
Contabilitate, control și guvernanță
Contabilitate și audit în instituțiile publice
Studii europene și economia integrării
Management și integrare europeană
Guvernanță organizațională și consultanță fiscală
Piețe financiare, bănci și asigurări
Sisteme informaționale pentru afaceri
Administrarea organizațiilor de afaceri
Diagnostic, evaluare și consultanță în afaceri
Global entrepreneurship, economics and management
Le management des affaires en contexte europeen
Le management des affaires en contexte europeen (IFR)
Managementul strategic al organizațiilor. Dezvoltarea spațiului de afaceri
Management of business organizations
Marketing și mangementul vânzărilor
Publicitate și promovarea vânzărilor
Marketing strategic și marketing digital
(1) Documentele necesare pentru dosarul de înscriere la programele de studii universitare de licență din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor sunt următoarele:
1. Carte de identitate/buletin;
2. Certificat de naștere;
3. Certificat de căsătorie – dacă este cazul;
4. Diploma de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta;
Candidații care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile corespunzătoare anului școlar 2023-2024 pot încărca pe platforma de admitere și prezenta la punctele de preluare a documentelor necesare procesului de admitere din sediile UVT și din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru sesiunea de admitere imediat următoare sesiunii în care au promovat examenul de bacalaureat, în locul diplomei de bacalaureat, adeverința eliberată de unitatea de învățământ preuniversitar în original sau în copie legalizată, în care se menționează media generală de la examenul de bacalaureat, notele obținute la probele susținute la acest examen, termenul de valabilitate și faptul că nu a fost eliberată diploma.
5. Adeverință medicală eliberată de medicul de familie, nu mai veche de 90 de zile de la data prezentării acesteia la biroul de preluare a documentelor, care să ateste dacă respectivul candidat este apt pentru a se înscrie să parcurgă studii universitare și, dacă este cazul, afecțiunile cronice de care suferă candidatul (neuropsihiatrice, de natură psiho-patologică, pulmonare, dermato-venerice, handicap (tipul, gradul) etc.). Tulburările specifice de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie etc.) sau eventuale cerințe educaționale speciale vor fi atestate printr-un certificat de diagnostic;
6. Adeverință care atestă parcurgerea unui alt program de studii universitare de licență (finalizat sau nu la momentul depunerii dosarului), în care să fie menționat regimul de finanțare în care a fost parcurs fiecare an de studii (cu finanțare de la bugetul de stat/cu taxă, dacă acesta este/a fost desfășurat la o instituție de învățământ superior de stat din România) și, dacă este cazul, anii și semestrele de studii în care studenta/studentul a beneficiat de bursă, respectiv tipul acesteia – dacă este cazul.
(2) Candidații cetățeni români sau proveniți din state membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană care au efectuat studiile liceale în afara României trebuie să prezinte, suplimentar documentelor de mai sus, și documentul de echivalare/recunoaștere a studiilor eliberat de Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor (CNRED). Documentele necesare și procedura pentru echivalarea studiilor efectuate în afara României sunt menționate în Anexa 1 a prezentului regulament.
(3) Pentru admiterea la programele de studii universitare de licență cu predare în limba română, cetățenii străini care nu prezintă acte de studii eliberate de unități/instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba română, au obligația să prezinte un certificat de competență lingvistică pentru limba română eliberat de instituții abilitate de Ministerul Educației.
(4) Documentele necesare pentru candidații care aplică pentru locuri destinate cetățenilor români de pretutindeni sunt menționate în Anexa 2 a regulamentului de admitere.
(5) Candidații eligibili pentru a fi scutiți de taxa de înscriere, conform articolului 21 al prezentului regulament, vor încărca pe platforma de admitere și documentele justificative pentru categoria în care se încadrează.
(6) Candidații cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale pot încărca documentele justificative aferente pe platforma de admitere.
(7) Pentru programele de studii cu predare într-o limbă de circulație internațională, candidații pot încărca documente justificative pentru a atesta cunoașterea limbii de predare, fiind relevante numai acele documente care atestă cunoașterea limbii respective de nivel minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.
Români de pretutindeni = persoanele care își asumă în mod liber identitatea culturală română, persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de etnonimul folosit, precum și românii emigrați, fie că au păstrat sau nu cetățenia română, descendenții acestora și cetățenii români cu domiciliul stabil sau reședința în străinătate (care nu dețin carte de identitate românească).
(1) Documentele necesare pentru dosarul de înscriere la programele de studii universitare de masterat din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor sunt următoarele:
(2) Candidații cetățeni români sau proveniți din state membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană care au efectuat studiile liceale în afara României trebuie să prezinte, suplimentar documentelor de mai sus, și documentul de echivalare/recunoaștere a studiilor eliberat de Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor (CNRED). Documentele necesare și procedura pentru echivalarea studiilor efectuate în afara României sunt menționate în Anexa 2 a prezentului regulament.
(3) Pentru admiterea la programele de studii universitare de masterat cu predare în limba română, cetățenii străini care nu prezintă acte de studii eliberate de unități/instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba română, au obligația să prezinte un certificat de competență lingvistică pentru limba română eliberat de instituții abilitate de Ministerul Educației.
(4) Documentele necesare pentru candidații care aplică pentru locuri destinate cetățenilor români de pretutindeni sunt menționate în Anexa 3 a regulamentului.
(5) Candidații eligibili pentru a fi scutiți de taxa de înscriere, conform articolului 20 al prezentului regulament, vor încărca pe platforma de admitere și documentele justificative pentru categoria în care se încadrează.
(6) Pentru programele de studii cu predare într-o limbă de circulație internațională, candidații pot încărca documente justificative pentru a atesta cunoașterea limbii de predare, fiind relevante numai acele documente care atestă cunoașterea limbii respective de nivel minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.
Români de pretutindeni = persoanele care își asumă în mod liber identitatea culturală română, persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de etnonimul folosit, precum și românii emigrați, fie că au păstrat sau nu cetățenia română, descendenții acestora și cetățenii români cu domiciliul stabil sau reședința în străinătate (care nu dețin carte de identitate românească).
Până în 17 iulie 2024, ora 12:00
18 iulie 2024, ora 16:00
19 iulie 2024, ora 14:00
19 iulie 2024, ora 9:00
22 iulie 2024, ora 16:00
23 iulie 2024, ora 16:00
23 iulie 2024, ora 16:00 – 24 iulie 2024, ora 16:00 (online la adresa de e-mail admitere.feaa@e-uvt.ro)
24 iulie 2024, ora 22:00
24 – 26 iulie 2024, ora 10:00
26 iulie 2024, ora 21:00
26 - 27 iulie 2024, ora 14:00
27 iulie 2024, ora 18:00
27 iulie 2024, ora 22:00
până în data de 05 septembrie 2024, ora 16:00
6 septembrie 2024, ora 18:00
09 septembrie 2024, ora 16.00 - test online competențe lingvistice candidați specializări licență în limbi străine
09 septembrie 2024, ora 10:00 - test de admitere;
09 septembrie 2024, ora 16:00
10 septembrie 2024, ora 20:00
10 septembrie 2024, ora 18.00 – 11 septembrie 2024, ora 20:00 (online la adresa de e-mail admitere.feaa@e-uvt.ro)
11 septembrie 2024, ora 22:00
10 – 14 septembrie 2024, ora 12:00
14 septembrie 2024, ora 22:00
Până în 17 iulie 2024, ora 14:00
18 iulie 2024, ora 17:00
19-22 iulie 2024
19-22 iulie 2024
22 iulie 2024, ora 16:00
23 iulie 2024, ora 16:00
23 iulie 2024, ora 16:00 – 24 iulie 2024, ora 16:00 (online la adresa de e-mail admitere.feaa@e-uvt.ro)
24 iulie 2024, ora 23:00
24 – 26 iulie 2024, ora 12:00
26 iulie 2024, ora 23:00
până la data de 27 iulie 2024, ora 15:00
27 iulie 2024, ora 19:00
27 iulie 2024, ora 23:00
Până în 09 septembrie 2024, ora 14:00
9 septembrie 2024, ora 20:00
10 septembrie 2024
10 septembrie 2024
10 septembrie 2024, ora 16:00
11 septembrie 2024, ora 21:00
11 septembrie 2024, ora 21:00 – 12 septembrie 2024, ora 21:00 (online la adresa de e-mail admitere.feaa@e-uvt.ro)
12 septembrie 2024, ora 22:00
12 – 14 septembrie 2024, ora 14:00
14 septembrie 2024, ora 23:00
-
Poziționarea orașului Timișoara între cele mai bune orașe pentru afaceri din România (Forbes Best Cities 2019) constituie un punct forte al colaborării FEAA cu mediul de afaceri. Astfel, studenții FEAA au oportunitatea de a desfășura internshipuri și stagii de practică în companii naționale și multinaționale din diverse sectoare economice (servicii financiare, automotive, IT, mediul bancar, turism, marketing), precum și în instituții publice de specialitate.
Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT)
Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (AIESEC)
Asociația Studenților în Științe Exacte din Universitatea de Vest din Timișoara (ASSEUT)
Organizația Studenților Basarabeni (OSB)
Young Accountans Association („YAA”) FEAA
Clubul de Economie FEAA
Club Elite Tourism
Clubul de Finanțe FEAA
Clubul de Management FEAA
Clubul de Marketing FEAA
● cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene precum și cetățenii britanici și membrii familiilor acestora, ca beneficiari ai Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice 2019/C 384 I/01, care posedă Adeverință de recunoaștere a studiilor emisă de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), în aceleași condiții prevăzute de lege pentru cetățenii români, inclusiv în ceea ce privește taxele de școlarizare (detalii în Anexa 1 a prezentului regulament);
● cetățenii străini de origine etnică română din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și Ungaria și Diaspora, precum și cetățenii români cu domiciliul stabil în străinătate – aceștia vor candida separat pe locurile finanțate de la bugetul de stat repartizate de Ministerul Educației pentru cetățenii români de pretutindeni, dar numai la programele de studii universitare acreditate cu predare în limba română, sau pe locuri cu taxă, conform Metodologiei de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat din România, pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă începând cu anul universitar 2017-2018, respectiv conform Procedurii de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul preuniversitar și superior de stat și particular acreditat din România, pe locuri de studii cu taxă în lei, începând cu anul școlar/universitar 2017-2018 (valabile și pentru anul universitar 2024-2025) (detalii în Anexa 2 a prezentului regulament);
● cetățenii români de etnie romă absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta – aceștia au posibilitatea de a candida în aceleași condiții precum cetățenii români, pe locuri finanțate de la bugetul de stat și pe locuri cu taxă, sau separat, pe locuri special repartizate pentru această categorie de candidați de Ministerul Educației;
● absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă cu aceasta aparținând minorităților naționale sau proveniți din centrele de plasament / din sistemul de protecție socială și cei cu cerințe educaționale speciale sau cu dizabilități – pentru aceștia UVT alocă anual cel puțin 25 locuri finanțate de la bugetul de stat, pe care aceștia au posibilitatea de a candida separat (în cazul candidaților aparținând minorităților naționale, aceștia pot candida pe locuri alocate distinct doar la programele de studii care nu există în învățământul superior de stat în limba minorității respective). În cazul în care aceste locuri nu se ocupă, vor fi redistribuite către ceilalți candidați;
● absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta din licee situate în mediul rural – aceștia au posibilitatea de a candida în aceleași condiții precum cetățenii români, pe locuri finanțate de la bugetul de stat și pe locuri cu taxă, sau separat, pe locuri special repartizate pentru această categorie de candidați de Ministerul Educației. În situația în care MEdu nu alocă un număr separat de locuri finanțate de la bugetul de stat destinate acestei categorii de candidați, aceștia pot candida pe unul dintre cele 30 de locuri finanțate de la bugetul de stat acordate la nivelul universității special pentru această categorie de candidați;
● cetățenii străini din state terțe Uniunii Europene, Spațiului Economic European, Confederației Elvețiene și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – aceștia se pot înscrie la concursul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (în regim financiar: cont propriu valutar), pe bază de dosar, urmând să fie admiși la studii sau respinși în baza procesului de admitere organizat la Universitatea de Vest din Timișoara conform Metodologiei privind eliberarea scrisorii de acceptare și primirea la studii de licență și masterat în cadrul Universității de Vest din Timișoara a cetățenilor din state terțe UE și pe baza scrisorii de acceptare la studii în România eliberată de Ministerul Educației (detalii în Anexa 3 a prezentului regulament);
● refugiații și azilanții politic care au obținut o formă de protecție subsidiară în România – aceștia sunt admiși la studii în conformitate cu prevederile din Metodologia privind eliberarea scrisorilor de acceptare și primirea la studii de licență și masterat la Universitatea de Vest din Timișoara a cetățenilor străini din state terțe UE;
● absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta care au obținut în perioada studiilor liceale distincții (premiile I, II, III) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și/sau premiul I la olimpiadele naționale, finanțate de Ministerul Educației) – aceștia beneficiază de dreptul de a se înscrie la programele de studii universitare de licență ale UVT fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la bugetul de stat;
● absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale – aceștia vor fi admiși în baza condițiilor speciale referitoare la admitere stabilite prin prezentul regulament;
● absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta care au obținut statutul de șefi de promoție din cadrul liceelor partenere UVT sau care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (pe baza scrisorii de invitație semnată de rectorul UVT, scrisoare care trebuie să însoțească dosarul candidatului) – aceștia beneficiază de gratuitate la înscrierea la procesul de admitere și pot beneficia de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la bugetul de stat, la programe de studii universitare de licență de la orice facultate a UVT, dacă se încadrează în prevederile subpunctului anterior.
Pentru studenții cu dizabilități și cerințe educaționale speciale, în baza documentelor doveditoare, probele de admitere pot fi adaptate în funcție de tipul și severitatea dizabilității. Acestea cuprind modalități alternative de parcurgere a textului (large print, Braille, lector, cititor de ecran), timp suplimentar pentru rezolvarea sarcinilor etc.
Pentru candidații cu tulburări specifice de învățare și cu tulburări senzoriale, în baza certificatului de diagnostic eliberat de organismele competente, la cerere, adaptarea procedurilor de examinare în cadrul procesului de admitere, se face prin:
a) asigurarea unui timp suplimentar din timpul alocat inițial pentru elaborarea lucrării;
b) în cazul candidaților cu dislexie citirea subiectelor este asigurată de către un membru al comisiei de admitere de la nivelul facultății; subiectele se citesc pe rând, în ordinea în care se elaborează lucrarea;
c) în cazul candidaților cu disgrafie, candidatul are dreptul la evaluare orală sau va dicta conținutul lucrării către un membru al comisiei de admitere de la nivelul facultății;
d) în cazul candidaților cu discalculie se asigură folosirea calculatorului de buzunar/birou, tablă pitagoreică sau tabele cu formule.
FEAA Economica Ripensis (https://feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/concurs-elevi-feaa-economica-ripensis)
Concurs de comunicări ştiinţifice studenţeşti FEAA (https://feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/concurs-de-comunicari-stiintifice-studentesti-feaa)
Căminele alocate studenților din anul 1 sunt C15 și C17
Str. Johann Heinrich Pestalozzi, nr. 16, 300115 Timișoara