Politica de cazare
Cazarea studenților Facultății de Arte și Design se realizează în limita locurilor disponibile, după regulamentul cadru al Universității de Vest din Timișoara.
Rezultatele admiterii vor putea fi găsite aici:
https://admitere.uvt.ro/program/facultatea-de-arte-si-design/
https://arte.uvt.ro/admitere/admitere-licenta-2/
Termenul limită de trimitere a lucrării practice este 15 iulie 2021, ora 16.00, pentru sesiunea I și 10 septembrie 2021, ora 16.00 pentru sesiunea II. Orice depunere făcută în afara perioadei stabilite în calendar, nu va fi luată în considerare de către comisia de admitere.
Lucrarea practică este evaluată și notată de comisiile de concurs cu calificativele Admis sau Respins, conform baremelor stabilite de comisia de concurs. Fiecare membru al comisiei va înscrie calificativul pe un borderou de notare.
Candidații vor întocmi un portofoliu digital format din 15-20 imagini – reproduceri, scanări, fotografii ale unor lucrări proprii, originale, cu tematică la alegere, care va fi transmis online, pe platforma admitere.uvt.ro sub forma unui fișier pdf unic, de maximum 20 Mb. Portofoliul va reflecta preocupările candidatului în domeniul programului de studii ales. Fișierul va fi denumit: Nume_prenume_portofoliu_denumire specializare_(rută de studiu).
Exemplu: Georgescu_Mihaela_portofoliu_arte plastice (sculptura).pdf
Important! Imaginile nu trebuie să conțină semnătura sau numele autorului.
Termenul limită de trimitere a portofoliului este 15 iulie 2021, ora 16.00, pentru sesiunea I și 10 septembrie 2021, ora 16.00 pentru sesiunea II. Orice depunere făcută în afara perioadei stabilite în calendar, nu va fi luată în considerare de către comisia de admitere.
Portofoliul va fi încărcat în perioada înscrierilor dar va fi evaluat doar dacă la proba 1 eliminatorie candidatul primește Admis.
Portofoliul candidatului este evaluat și notat de comisiile de concurs cu note de la 1 la 10, conform baremelor stabilite de comisia de concurs. Fiecare membru al comisiei va înscrie notele pe un borderou de notare.
Cerințe Arte plastice (pictură)
Candidații vor întocmi un portofoliu digital format din 15-20 de imagini – reproduceri, scanări, fotografii ale unor lucrări proprii, originale, cu tematică la alegere.Este recomandat ca portofoliul să reflecte aspecte ce țin de partea de studiu de desen și culoare, pe teme ca natură statică, portret, portret cu mâini, figură întreagă, sub formă de crochiuri, schițe și studii elaborate, dar și aspecte ce țin de creativitate, compoziții pe teme libere și explorări ale limbajului plastic.
Media de admitere reprezintă media aritmetică a celor 3 note acordate în cadrul probei 2 (Portofoliu), de cei 3 membri ai comisiei de admitere.
În conformitate cu principiile și strategia facultății, candidații care au obținut premii la olimpiadele internaționale organizate de Ministerul Educației (locul I, II și III) în domeniu sau în domenii conexe vor putea ocupa locuri finanțate de la bugetul de stat la programul de studii pentru care au optat.
Candidaților care au obținut premii la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației (locul I, II și III) în domeniu sau în domenii conexe li se va recunoște proba eliminatorie și li se va acorda nota 10 la proba de portofoliu la specializarea echivalentă cu cea pentru care a obținut premiul.
FAD organizează anterior concursului de admitere un concurs național de selecție, denumit „Pasaje”. Câștigătorii locului I ai acestui concurs li se va recunoaște proba eliminatorie și li se va acorda nota 10 la proba de portofoliu, la programul de studii pentru care au optat conform regulamentului de participare publicat pe site-ul facultății.
6-10 septembrie 2021
15 septembrie 2021, ora 12:00
15-16 septembrie 2021, ora 12:00
16 septembrie 2021, ora 16:00
16 septembrie, ora 16:00 -18 septembrie, ora 12:00
18 septembrie 2021, ora 12:00
18-19 septembrie 2021, ora 12:00
19 septembrie 2021, ora 16:00