Probă de competență lingvistică va fi notată cu admis/respins și se va organiza în mediul online, utilizând mijloace electronice care asigură comunicarea directă audio și video cu candidatul.
Candidaților care prezintă certificate de competență lingvistică care atestă cunoașterea limbii engleze de nivel minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi sau care prezintă acte de studii eliberate de instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba engleză, le va fi echivalată corespunzător proba de competență lingvistică de către comisia de admitere la nivelul facultății, fiind declarați admiși.
Probă orală de susținere a unui „Proiect de dezvoltarea profesională în domeniul masteratului”. Proba se desfășoară în limba engleză.
Bibliografie:
Chitez, M., Rogobete, R., Bercuci, L., Dinca, A. and Petrus, R. (Eds.) (2022). Corpus related digital humanities: interdisciplinary micro perspectives. Series Science Popularization Reports (SPOR), Vol. 1 (series editors: Madalina Chitez, Roxana Rogobete and Loredana Bercuci). Timisoara, West University of Timisoara Editing House (EUV).
Dobson, J. E. (2019). Critical Digital Humanities: The Search for a Methodology (Topics in the Digital Humanities).
Hyland, K., Chau, M. H., & Handford, M. (Eds.). (2012). Corpus Applications in Applied Linguistics. Bloomsbury Publishing.
Criterii de evaluare și baremul:
- Identificarea domeniului (domeniilor) de interes
- legătura cu programa masteratului 2p
- cunoștințe de bază în domeniul de interes 1p
- nevoi de dezvoltare profesională 1p
- cursivitatea și claritatea exprimării 1p
- Prezentarea unui plan general de cercetare
- coerența planului 2p
- caracterul fezabil/nefezabil al planului 1p
- calitatea argumentării 1p
- expunerea unei bibliografii minimale
conexe proiectului propus (3-5 titluri) 1p
Timp de lucru/prezentare: max. 15 min./candidat