Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de masterat într-un domeniu specific se poate face indiferent de domeniul în care a fost dobândită diploma de licență, cu condiția să fi obținut în domeniul respectiv minimum 240 de credite ECTS.
Admiterea la studiile universitare de masterat la Facultatea de Drept se face prin concurs, indiferent de forma de învățământ la care sunt organizate, pe baza probelor stabilite prin prezentul regulament, în vederea testării cunoștințelor și a capacităților cognitive. Cunoștințele specifice domeniului de studii se verifică prin probe scrise și/sau orale pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrări de specialitate.
(1) Concursul de admitere pentru locurile finanțate de la bugetul de stat constă într-un examen teoretic și practic tip interviu, având ca bibliografie:
Pentru programul de studii universitare de masterat Dreptul afacerilor: Stanciu D. Cărpenaru „Tratat de drept comercial român” ed. a VI-a actualizată, Universul Juridic, București, 2019 (tematica: Societățile; Contractele).
2) Pentru locurile finanțate de la bugetul de stat, clasificarea candidaților are loc pe baza punctajului obținut la concursul de admitere – interviu, 1-10 puncte, desfășurat în data de 12.07.2024, respectiv 10.09.2024 (*doar dacă, în sesiunea din iulie, nu au fost ocupate toate locurile finanțate de la bugetul de stat), conform programării disponibile online.
(3) Candidații care optează exclusiv pentru locurile cu taxă nu susțin concurs de admitere. Aceștia sunt clasificați pe locurile disponibile, în funcție de criteriul mediei obținute la examenul de licență.
(4) Ierarhizarea și departajarea candidaților pe locurile finanțate de la bugetul de stat se face în funcție de punctajul obținut, iar afișarea rezultatelor provizorii se va face până în data de 15.07.2024, respectiv 10.09.2024. Candidații care optează pentru locuri finanțate de la bugetul de stat aferente mai multor programe de studii universitare de masterat organizate la Facultatea de Drept vor susține proba de interviu la fiecare dintre programele de studii universitare de masterat pentru care au optat.
(5) În cazurile în care doi sau mai mulți candidați au obținut un punctaj egal, departajarea acestora se va face pe baza mediei generale a anilor de studii, iar dacă acest criteriu nu este suficient se va ține seama de media obținută la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență.