Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de masterat într-un domeniu specific se poate face indiferent de domeniul în care a fost dobândită diploma de licență, cu condiția să fi obținut în domeniul respectiv minimum 240 de credite ECTS.
Admiterea la studiile universitare de masterat la Facultatea de Drept se face prin concurs, indiferent de forma de învățământ la care sunt organizate, pe baza probelor stabilite prin prezentul regulament, în vederea testării cunoștințelor și a capacităților cognitive. Cunoștințele specifice domeniului de studii se verifică prin probe scrise și/sau orale pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrări de specialitate.
(1) Concursul de admitere la studiile universitare de masterat constă în întocmirea unui dosar de concurs, alcătuit din documentele menționate la art. 9, alineatul (1) și i) Curriculum Vitae și ii) un eseu elaborat pe baza bibliografiei precizate pentru fiecare program de studii în parte (în această componentă scrisă, candidatul va redacta un eseu, în funcție de specificitatea programului de studii universitare de masterat la care aplică, în formatul specificat la Anexa 1), având ca bibliografie:
Pentru programul de studii universitare de masterat European Union Law: Paul Craig, Gráinne de Búrca, EU Law. Texts, Cases, and Materials, 7th edition, Oxford, Oxford University Press, 2020 (Chapters: Institutions; Instruments and the Hierarchy of Norms; The Application of EU Law; The Relationship between EU Law and National Law: Supremacy; Preliminary Rulings; (alternativ, bibliografie în limba română) Raluca Bercea, Sorina Doroga, Dreptul Uniunii Europene în hotărâri și cazuri practice, ed. 2, Universul Juridic, București, 2019.
(2) Comisia de admitere analizează dosarele candidaților înscriși la concurs și realizează ierarhizarea candidaților printr-o medie de admitere, calculată pe baza: 1) mediei examenului de finalizare a studiilor universitare de licență și 2) punctajului acordat pe dosarul de concurs (evaluare CV, eseu, competențele lingvistice (dacă este cazul), premiile și distincțiile obținute la concursuri naționale sau internaționale (dacă este cazul), elemente de compatibilitate a programului de studii universitare de licență absolvit cu programul de studii universitare de masterat ales).
(3) Ierarhizarea și departajarea candidaților pe locurile finanțate de la bugetul de stat se face în funcție de media de admitere. Candidații care optează pentru locuri finanțate de la bugetul de stat sau cu taxă aferente mai multor programe de studii universitare de masterat organizate la Facultatea de Drept vor depune dosarul de concurs la fiecare dintre programele de studii universitare de masterat pentru care au optat.
(4) În cazurile în care doi sau mai mulți candidați au obținut un punctaj egal, departajarea acestora se va face pe baza mediei generale a anilor de studii.
Admiterea la studiile universitare de masterat Facultatea de Drept se susține în limba română pentru toate programele de studii universitare de masterat, cu excepția programul de studii universitare de masterat European Union Law, la care admiterea se va susține în limba engleză.