Politica de cazare
-
(1) Pentru anul universitar 2025 – 2026, admiterea la studiile universitare de masterat la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor se realizează pe domenii și programe de studii. Pentru toate domeniile și programele de studii, probele de concurs cuprind:
(2) Proba obligatorie de admitere la studiile universitare de masterat de la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor constă într-un test de admitere de tipul unui formular online și vizează cunoștințele generale ale candidaților. Această probă se evaluează cu calificativul ADMIS/RESPINS, care va fi preluat în dosarul fiecărui candidat.
(3) Proba de admitere este obligatorie pentru toți candidații, inclusiv candidații români de pretutindeni, candidați din state terțe UE, SEE, Confederația Elvețiană.
(4) Pentru programele de studii universitare de masterat organizate într-o limbă străină, respectiv Masterat în finanțe sustenabile/Master in Sustainable Finance, Administrarea organizațiilor de afaceri/Management of business organizations, Managementul afacerilor în context european/Le management des affaires en contexte européen, Global Entrepreneurship, Economics and Management, procesul de admitere conține și o probă de competență lingvistică ce va urmări verificarea cunoștințelor generale de comunicare în limba respectivă, eliminatorie, derulată online, cu ajutorul mijloacelor electronice care asigură comunicarea directă audio și video cu candidatul în procesul de admitere, evaluată cu calificativul ADMIS/RESPINS, care va fi preluat în dosarul fiecărui candidat.
(5) Deținerea unor diplome/certificate recunoscute internațional, precum:
echivalează cu susținerea și promovarea testului de competențe lingvistice pentru candidații înscriși la programe de studii universitare de masterat în limbi străine.
(6) Candidații proveniți din țări în care limba oficială este limba engleză sau franceză sau cei care au urmat un program de studii universitare de licență în limba engleză sau franceză sunt considerați admiși la proba de competențe lingvistice la admitere pentru programul de studii universitare de masterat în limba respectivă.
(7) Candidații declarați respinși la proba de competențe lingvistice rămân înscriși pentru concursul de admitere la programele de studii universitare de masterat în limba română, conform opțiunilor selectate la înscriere.
(1) Media generală minimă de admitere la programele de studii universitare de masterat organizate de UVT nu poate fi mai mică decât 6,00 (șase). (2) Media generală de admitere pentru candidații declarați ADMIŞI în urma testului de admitere derulat online, se calculează cu două zecimale, fără rotunjire, după următoarea formulă: MA = 0,65 x ML + 0,35 x PS + 0,20 (stimulent de excelență) unde: MA = media generală de admitere; ML = media de la examenul de licență; PS = punctajul programului de studii universitare de licență absolvite, conform opțiunilor coordonatorilor de programe (Anexa 1); (3) Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la concursul de admitere și în limita locurilor aprobate pentru fiecare program de studii universitare. (4) Media generală sau punctajele generale obținute de candidați la concursul de admitere sunt valabile pentru stabilirea ierarhizării doar în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, conform regulamentului de admitere de la nivelul facultății. (5) Ierarhizarea rezultată în urma concursului de admitere va fi utilizată și pentru repartizarea locurilor finanțate prin granturi de studii, acestea revenind celor mai bine clasați candidați eligibili pentru fiecare program de studii universitare de masterat. (6) În situația unor medii egale, departajarea se face după următoarele criterii, în ordine: 1 – media generală a anilor de studii universitare de licență; 2 – media de la Proba 1 de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate din cadrul examenului de licență.
Stimulentul de excelență se acordă (fără ca MA să poată depăși 10) pentru premii obținute la olimpiadele AFER naționale sau la competiții/ concursuri studențești naționale și internaționale (inclusiv concursul de comunicări științifice studențești FEAA), dar și pentru articole publicate în reviste indexate în baze de date internaționale sau în volumele conferințelor internaționale.