Oportunități de mobilități internaționale de studii/practică
Mobilități Erasmus
(1) Pentru anul universitar 2024 – 2025, admiterea la studiile universitare de masterat la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor se realizează conform prezentului regulament pe baza testului de admitere desfășurat online notat cu ADMIS/RESPINS și a concursului de dosare, pe domenii și programe de studii. Cunoștințele specifice domeniului de studii se verifică prin probe scrise și/sau orale pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrări de specialitate sau a unei tematici ce va fi afișată pe pagina web proprie (www.startfeaa.ro) / platforma de admitere UVT.
(2) Pentru programele de studii universitare de masterat organizate într-o limbă străină, respectiv Master in Sustainable Finance (în limba engleză), Management of business organizations (în limba engleză), Le management des affaires en contexte européen (în limba franceză), Global Entrepreneurship, Economics and Management (în limba engleză), procesul de admitere conține și o probă de competență lingvistică ce va urmări verificarea cunoștințelor generale de comunicare în limba respectivă, eliminatorie, derulată online, cu ajutorul mijloacelor electronice care asigură comunicarea directă audio și video cu candidatul în procesul de admitere, notată cu admis/respins. Deținerea unor diplome/certificate recunoscute internațional, precum:
echivalează cu susținerea și promovarea testului de competențe lingvistice pentru candidații înscriși la programe de studii universitare de masterat în limbi străine. Candidații proveniți din țări în care limba oficială este limba engleză sau franceză sau cei care au urmat un program de studii universitare de licență în limba engleză sau franceză sunt considerați admiși la proba de competențe lingvistice la admitere pentru programul de studii universitare de masterat în limba respectivă. Candidații declarați respinși la proba de competențe lingvistice rămân înscriși pentru concursul de admitere la programele de studii universitare de masterat în limba română, conform opțiunilor selectate la înscriere.
(1) Media generală minimă de admitere la programele de studii universitare de masterat organizate de UVT nu poate fi mai mică decât 6,00 (șase).
(2) Media generală de admitere pentru candidații declarați ADMIŞI în urma testului de admitere derulat online se va calcula astfel:
MA = 0,65 x ML + 0,35 x PS + 0,20 (stimulent de excelență)
unde:
MA = media generală de admitere;
ML = media de la examenul de licență;
PS = punctajul specializării absolvite, conform opțiunilor coordonatorilor de programe (Anexa 1);
(3) Stimulentul de excelență se acordă (fără ca MA să poată depăși 10) pentru premii obținute la olimpiadele AFER naționale sau la competiții/ concursuri studențești naționale și internaționale (inclusiv concursul de comunicări științifice studențești FEAA), dar și pentru articole publicate în reviste indexate în baze de date internaționale sau în volumele conferințelor internaționale.
(4) Clasificarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la concursul de admitere și în limita locurilor aprobate pentru fiecare program de studii universitare.
(5) Media generală sau punctajele generale obținute de candidați la concursul de admitere sunt valabile pentru stabilirea ordinii de clasificare doar în cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, conform prezentului regulament.
(6) Ordinea de clasificare rezultată în urma concursului de admitere va fi utilizată și pentru repartizarea locurilor finanțate prin granturi de studii, acestea revenind celor mai bine clasați candidați eligibili pentru fiecare program de studii universitare de masterat.
(7) În situația unor medii egale, departajarea se face după următoarele criterii, în ordine:
1 – media generală a anilor de studii universitare de licență;
2 – media de la Proba 1 de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate din cadrul examenului de licență.
Stimulentul de excelență se acordă (fără ca MA să poată depăși 10) pentru premii obținute la olimpiadele AFER naționale sau la competiții/ concursuri studențești naționale și internaționale (inclusiv concursul de comunicări științifice studențești FEAA), dar și pentru articole publicate în reviste indexate în baze de date internaționale sau în volumele conferințelor internaționale.
Documentele necesare pentru dosarul de înscriere la programele de studii universitare de masterat din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor sunt următoarele:
Candidații cetățeni români sau proveniți din state membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană care au efectuat studiile liceale în afara României trebuie să prezinte, suplimentar documentelor de mai sus, și documentul de echivalare/recunoaștere a studiilor eliberat de Centrul Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor (CNRED). Documentele necesare și procedura pentru echivalarea studiilor efectuate în afara României sunt menționate în Anexa 2 a regulamentului de admitere.
Pentru admiterea la programele de studii universitare de masterat cu predare în limba română, cetățenii străini care nu prezintă acte de studii eliberate de unități/instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba română, au obligația să prezinte un certificat de competență lingvistică pentru limba română eliberat de instituții abilitate de Ministerul Educației.
Documentele necesare pentru candidații care aplică pentru locuri destinate cetățenilor români de pretutindeni sunt menționate în Anexa 3 a regulamentului de admitere.
Candidații eligibili pentru a fi scutiți de taxa de înscriere, vor încărca pe platforma de admitere și documentele justificative pentru categoria în care se încadrează.
Pentru programele de studii cu predare într-o limbă de circulație internațională, candidații pot încărca documente justificative pentru a atesta cunoașterea limbii de predare, fiind relevante numai acele documente care atestă cunoașterea limbii respective de nivel minimum B2.
Români de pretutindeni = persoanele care își asumă în mod liber identitatea culturală română, persoanele de origine română și cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de etnonimul folosit, precum și românii emigrați, fie că au păstrat sau nu cetățenia română, descendenții acestora și cetățenii români cu domiciliul stabil sau reședința în străinătate (care nu dețin carte de identitate românească).
Candidații vor trebui să prezinte toate documentele necesare procesului de admitere, în conformitate cu prevederile regulamentului privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere de la nivelul facultății, în original sau în copie legalizată, până cu cel puțin o zi înainte de data afișării listelor cu candidații admiși, conform calendarului stabilit prin regulamentul facultății privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere, la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea și certificarea acestora conform cu originalul de către operatorii UVT. Candidații care nu vor îndeplini această prevedere nu vor fi incluși în clasamentul procesului de admitere.
până în 17 iulie 2024, ora 14:00
18 iulie 2024, ora 17:00
19-22 iulie 2024
19-22 iulie 2024
22 iulie 2024, ora 16:00
23 iulie 2024, ora 16:00
23 iulie 2024, ora 16:00 – 24 iulie 2024, ora 16:00 (online la adresa de e-mail admitere.feaa@e-uvt.ro)
24 iulie 2024, ora 23:00
24 – 26 iulie 2024, ora 12:00
26 iulie 2024, ora 23:00
până la data de 27 iulie 2024, ora 15:00
27 iulie 2024, ora 19:00
27 iulie 2024, ora 23:00
până în 09 septembrie 2024, ora 14:00
09 septembrie 2024, ora 20:00
10 septembrie 2024
10 septembrie 2024, ora 16:00
11 septembrie 2024, ora 21:00
11 septembrie 2024, ora 21:00 – 12 septembrie 2024, ora 21:00 (online la adresa de e-mail admitere.feaa@e-uvt.ro)
12 septembrie 2024, ora 22:00
12 – 14 septembrie 2024, ora 14:00
14 septembrie 2024, ora 23:00