Politica de cazare
În conformitate cu „Regulamentul de cazare în căminele UVT”.
Admiterea la studiile universitare de masterat la Facultatea de Fizică se face prin concurs, indiferent de forma de învățământ la care sunt organizate, pe baza probelor stabilite prin prezentul regulament, în vederea evaluării competențelor specifice domeniului de studii pe baza unei bibliografii cuprinzând lucrări de specialitate.
Admiterea la programele de studii universitare de masterat în limba română la Facultatea de Fizică, se face prin concurs ce constă într-o probă orală de tip interviu pentru verificarea cunoștințelor de specialitate notată cu admis/respins, pe baza bibliografiei prezentate în anexa 1 a regulamentului privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere și pe site-ul facultății la https://physics.uvt.ro/.
Admiterea la programele de studii universitare de masterat în limba engleză la Facultatea de Fizică se face prin concurs pe baza unui examen de admitere ce constă dintr-o probă orală de tip interviu pentru verificarea cunoștințelor de specialitate notată cu admis/respins, pe baza bibliografiei prezentate pe site-ul facultății la https://physics.uvt.ro/ și o probă de competențe lingvistice (această probă este eliminatorie, notată cu admis/respins. Candidaților care prezintă certificate de competență lingvistică care atestă cunoașterea limbii engleze de nivel minimum B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi sau care prezintă acte de studii eliberate de instituții de învățământ din România sau din străinătate, cu predare în limba engleză, le va fi echivalată corespunzător proba de competență lingvistică de către comisia de admitere la nivelul facultății, fiind declarați admiși).
Candidați din state terțe UE, SEE, Confederația Elvețiană și candidații români de pretutindeni vor susține aceleași probe de admitere ca cele menționate anterior.
Bibliografia selectivă pentru probă orală de tip interviu pentru verificarea cunoștințelor de specialitate
1. Floricica Barvinschi, Curs de Fizică generală, in format electronic, pentru învăţământul tehnic timişorean;
Link: http://library.upt.ro/pub.edocs/69406/index.pdf.
2. Lidia Pop, Curs de fizică generală, UTPRESS, Cluj-Napoca, 2021;
Link: https://biblioteca.utcluj.ro/files/carti-online-cu-coperta/520-6.pdf.
3. Pervez Amirali Hoodbhoy, An introduction to physics (online);
Link: https://eacpe.org/content/uploads/2014/01/PHYSICS-101.pdf.
4. David G. Simpson, Larry L. Simpson, General Physics I: Classical Mechanics, 2020;
Link: http://www.pgccphy.net/1030/phy1030.pdf.
5. Martin Kruczenski, Lecture notes for General Physics 219, preprint;
Link: https://web.ics.purdue.edu/~markru/courses/PHY219/Phys_219_notes.pdf.
Media generală minimă de admitere la programele de studii universitare de masterat organizate de UVT nu poate fi mai mică decât 6,00 (șase). Media generală de admitere este egală cu media obținută la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență. Ierarhizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la concursul de admitere și în limita locurilor aprobate pentru fiecare program de studii universitare. Media generală sau punctajele generale obținute de candidați la concursul de admitere sunt valabile pentru stabilirea ierarhizării doar în cadrul Facultății de Fizică, conform regulamentului privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere. Ierarhizarea rezultată în urma concursului de admitere va fi utilizată și pentru repartizarea locurilor finanțate prin granturi de studii, acestea revenind celor mai bine clasați candidați eligibili pentru fiecare program de studii universitare de masterat. În cazul egalității a doi sau mai mulți candidați care au o medie egală cu cea a ultimului loc repartizat atât pe locurile finanțate de la bugetul de stat, cât și pe locurile cu taxă, fără a se depăși capacitatea maximă de școlarizare stabilită, departajarea se va face în funcție de media anilor de studii universitare de licență (MA), iar dacă egalitatea persistă, în funcție de nota la proba de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate de la examenul de finalizare a studiilor universitare de licență. Conform Anexei 4 a regulamentului UVT privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere, în cazul candidaților cetățeni din state terțe ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, dosarele de candidatură pentru înscrierea la un program de studii la UVT vor fi evaluate în baza criteriilor de performanță academică propuse la nivel instituțional și național.