Politica de cazare
-
Admiterea la un program de studii universitare de masterat didactic se face pe baza unui eseu argumentativ pe tema rolul cadrului didactic în școala contemporană. Procesul de admitere se va finaliza prin acordarea calificativului ADMIS/RESPINS de către comisia de admitere, în urma analizei eseului argumentativ depus de candidat la dosarul de înscriere.
Ierarhizarea candidaților se va face pe baza mediei de absolvire a studiilor universitare de licență. Pentru realizarea eseului argumentativ se va avea în vedere următoarea listă de referințe bibliografice minimale:
Media de admitere este egală cu media de absolvie a studiilor universitare de licență.
Admiterea la programele de studii universitate de masterat didactic se face pe bază de dosar care va conține următoarele:
1. Carte de identitate/buletin;
2. Certificat de naștere – pentru absolvenții UVT ai studiilor universitare de licență care au fost admiși la studiile universitare de licență începând cu anul 2020 nu este obligatoriu, putând fi preluat din dosarul existent la ciclul de studii universitare de licență, cu excepția situației în care candidatului i-a fost emis un alt certificat de naștere de la momentul respectiv;
3. Certificat de căsătorie – dacă este cazul;
4. Diploma de licență sau diplomă echivalentă cu aceasta, însoțită de suplimentul la diplomă, sau adeverință de absolvire a studiilor universitare de licență, însoțită de foaia matricolă, pentru candidații absolvenți ai studiilor universitare de licență în anul curent; absolvenții UVT ai studiilor universitare de licență din anul curent nu trebuie să încarce adeverința de absolvire a studiilor universitare de licență și foaia matricolă pe platforma de admitere în vederea înscrierii pentru studii universitare de masterat în același an, rezultatele examenului de finalizare a studiilor universitare de licență, respectiv media anilor de studii universitare de licență, fiind preluate în dosarul candidatului direct de comisiile de admitere ale facultăților UVT;
5. Adeverință medicală eliberată de medicul de familie, nu mai veche de 90 de zile de la data prezentării acesteia la biroul de preluare a documentelor, care să ateste dacă respectivul candidat este apt pentru a se înscrie să parcurgă studii universitare și, dacă este cazul, afecțiunile cronice de care suferă candidatul (neuropsihiatrice, de natură psiho-patologică, pulmonare, dermato-venerice, handicap (tipul, gradul) etc.). Tulburările specifice de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie etc.) sau eventuale cerințe educaționale speciale vor fi atestate printr-un certificat de diagnostic;
6. Adeverință care atestă parcurgerea unui alt program de studii universitare de masterat (finalizat sau nu la momentul depunerii dosarului), în care să fie menționat regimul de finanțare în care a fost parcurs fiecare an de studii (cu finanțare de la bugetul de stat/cu taxă, dacă acesta este/a fost desfășurat la o instituție de învățământ superior de stat din România) și, dacă este cazul, anii și semestrele de studii în care studenta/studentul a beneficiat de bursă, respectiv tipul acesteia – dacă este cazul.
7. Eseu argumentativ pe tema rolul cadrului didactic în școala contemporană (2000-2500 cuvinte).
Pentru alte detalii a se consulta articolul 9 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere pentru programele de studii universitare de masterat didactic la Universitatea de Vest din Timișoara, anul universitar 2025-2026.