Descrierea probei / probelor de examen

În condițiile în care, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, procesul educațional din România a fost perturbat, pentru anul universitar 2020 / 2021, procesul de admitere la ciclul de licență se va face preponderent online, iar media generală de admitere se va calcula ținând cont exclusiv de media finală a examenului de bacalaureat.

Informații probe de admitere

  Media generală de admitere se va calcula ținând cont exclusiv de media finală a examenului de bacalaureat.

  Pentru candidaţii care au obţinut certificate internaţionale de competenţă lingvistică sunt posibile, la solicitarea acestora, următoarele echivalări:

  • Limba engleză:
  o Examene Cambridge:
   Proficiency A, B sau C – nota 10
   Advanced A, B sau C – nota 10
   First A – nota 10, B – nota 9,50, C – nota 9
  o IELTS – 5.5: nota 8; 6: nota 9; 6,5+: nota 10
  o TOEFL – 46-59: nota 8; 60-78: nota 9; 79+: nota 10

  • Limba franceză:
  o DALF – nota 10
  o DELF B1 – nota 10
  o DELF B2 – nota 10

  • Limba germană:
  o Certificat Goethe A1 /Zertifikat Goethe A1 – nota 10
  o Certificat Goethe A2/Zertifikat Goethe A2 – nota 10
  o Certificat Goethe B1 /Zertifikat Goethe B1 – nota 10
  o Certificat Austriac A1 / ÖSD Zertifikat A1 – nota 10
  o Certificat Austriac A2 / ÖSD Zertifikat A2 – nota 10
  o Certificat Austriac B1 / ÖSD Zertifikat B1 – nota 10
  o Test de Limbă Germană ca limbă stăină/ Test DaF B1 – nota 10
  o Examen germana ca limbă straină/ Deutsches Sprachdiplom – nota 10

  • Limba italiană:
  o PLIDA, CELI, CILS – nivel C2 şi C1 – nota 10, nivel B2 – nota 10

  • Limba spaniolă:
  o DELE

   superior – nota 10
   mediu – nota 10
   iniţial – nota 10

  Candidatul poate să aleagă fie echivalarea certificatului de competenţă lingvistică pe baza grilei de mai sus, fie media obținută la examenul de bacalaureat.

  În vederea echivalării, candidații vor depune o copie a certificatului de competență lingvistică pe platforma de înscriere împreună cu celelalte documente. Depunerea copiei atrage după sine echivalarea certificatului cu nota.

  Candidaţii cu medii egale clasați pe ultimul loc se departajează conform următoarelor criterii stabilite de Consiliul facultăţii:
  • nota obținută la examenul de bacalaureat la disciplina Limba și literatura română;
  • nota obținută la examenul de bacalaureat la disciplina Istorie sau Geografie (pentru candidații proveniți de la profilul uman), respectiv Matematică sau Fizică (pentru candidații proveniți de la profilul real).

  Candidaţii care, în perioada studiilor liceale, au participat la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de MEC, câştigătorii olimpiadelor naţionale (premiile I, II, III și Mențiune) recunoscute de MEC și / sau ai concursurilor naționale sau internaționale, recunoscute de comisia de admitere LIT, câștigătorii concursurilor organizate de LIT vor beneficia de media 10 (zece) la concursul de admitere.

  Candidații care au statutul de șefi de promoție din cadrul liceelor partenere UVT sau care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat (pe baza scrisorii de invitație semnatã de rectorul universitãții, scrisoare care trebuie sã însoțeascã dosarul candidatului depus online) beneficiazã de media 10 (zece) la concursul de admitere.

Listă acte necesare
 • cartea de identitate;
 • două fotografii color cu dimensiune ¾ cm („tip buletin/carte de identitate”);
 • diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă/ adeverința de absolvire eliberată de liceul absolvit, pentru candidații care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea iulie-august 2020;
 • certificat de naştere;
 • adeverinţa medicală eliberată de medicul de familie, nu mai veche de 30 de zile la data încărcării pe platformă a documentelor, care să ateste dacă respectivul candidat este apt pentru a se înscrie să parcurgă studii universitare și, dacă este cazul, afecțiunile cronice de care suferă candidatul (neuropsihiatrice, de natură psiho-patologică, pulmonare, dermato-venerice, handicap (tipul, gradul) etc.). Tulburările specifice de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie etc.) sau eventuale cerințe educaționale speciale vor fi atestate printr-un certificat de diagnostic;
 • diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta, respectiv diploma de absolvire (absolvenţii de colegiu), pentru cei care doresc să urmeze o a doua specializare;
 • acte doveditoare pentru candidații care solicită scutirea de taxă de înscriere la concursul de admitere;
 • acte doveditoare pentru candidații care au obţinut o diplomă internaţională de competenţă lingvistică (DSD, ÖSD, Cambridge, TOEFL, DALF, DELE, Goethe) sau un premiu la faza internaţională sau naţională a olimpiadelor şcolare.
Data afișării rezultatelor
Data afișării rezultatelor finale
Calendar admitere septembrie
 • Perioada de înscriere septembrie

  7 - 13 septembrie 2020

 • Data afișării rezultatelor septembrie

  14 septembrie 2020

 • Perioada confirmării locurilor septembrie

  14 - 16 septembrie 2020

 • Data afișării rezultatelor finale septembrie

  17 septembrie 2020

Fii la curent cu noutățile
despre admitere

Abonarea nu a putut fi procesată. Te rugăm să reîncerci.
Te-ai abonat cu succes.

Newsletter admitere

Abonează-te la newsletter-ul UVT pentru a fi tot timpul la curent cu cele mai noi informații legate de procesul de admitere.

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use