Descrierea probei / probelor de examen

Admiterea la programele de studii universitare de masterat în limba română se face pe baza unui examen de admitere ce constă din analiza dosarului de înscriere de către o comisie numită în acord cu prevederile articolului 21 din Metodologia privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere.

Admiterea la programele de studii universitare de masterat în limba engleză se face pe baza unui examen de admitere ce constă din analiza dosarului de înscriere de către o comisie numită în acord cu prevederile articolului 21 din Metodologia privind organizarea și desfășurarea procesului de admitere și o probă de competență lingvistică, eliminatorie, notată cu admis/respins.

Informații probe de admitere
Listă acte necesare
 1. Carte de identitate/buletin;
 2. Certificat de naștere;
 3. Certificat de căsătorie – dacă este cazul;
 4. Diploma de licență sau adeverință de absolvire a studiilor universitare de licență;
 • Candidații care au promovat examenul de licență în sesiunile corespunzătoare anului universitar 2020-2021 pot prezenta la punctele de preluare a documentelor necesare procesului de admitere din sediile UVT și din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru sesiunea de admitere imediat următoare examenului de licență în anul 2021, în locul diplomei de licență, adeverința eliberată de instituția de învățământ, în care se menționează media generală de la examenul de licență, notele obținute la probele susținute la acest examen, termenul de valabilitate și faptul că nu a fost eliberată diploma.
 1. Două fotografii color cu dimensiune ¾ cm („tip buletin/carte de identitate”) – nu se încarcă pe platforma de admitere, ci doar se predau în original la punctele de preluare a documentelor;
 2. Adeverință medicală eliberată de medicul de familie, nu mai veche de 30 de zile de la data prezentării acesteia la biroul de preluare a documentelor, care să ateste dacă respectivul candidat este apt pentru a se înscrie să parcurgă studii universitare și, dacă este cazul, afecțiunile cronice de care suferă candidatul (neuropsihiatrice, de natură psiho-patologică, pulmonare, dermato-venerice, handicap (tipul, gradul) etc.). Tulburările specifice de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie etc.) sau eventuale cerințe educaționale speciale vor fi atestate printr-un certificat de diagnostic;
 3. Adeverință care atestă parcurgerea unui alt program de studii universitare de masterat (finalizat sau nu la momentul depunerii dosarului), în care să fie menționat regimul de finanțare în care a fost parcurs – dacă este cazul.
Data afișării rezultatelor
Data afișării rezultatelor după contestații
Data afișării rezultatelor finale
Calendarul procesului de admitere pentru sesiunea din septembrie (valabil în cazul în care vor rămâne locuri disponibile după prima sesiune de admitere)
 • Perioada de înscriere septembrie

  Până în 13 septembrie 2021

 • Data afișării rezultatelor septembrie

  14 septembrie 2021, ora 15.00

 • Perioada de contestații

  14 septembrie 2021, ora 15.00 - 15 septembrie 2021, ora 15.00

 • Afișarea rezultatelor după contestații septembrie

  16 septembrie 2021, ora 15.00

 • Perioada confirmării locurilor septembrie

  17-18 septembrie 2021

 • Data afișării rezultatelor finale septembrie

  19 septembrie 2021, ora 15.00

Fii la curent cu noutățile
despre admitere

Abonarea nu a putut fi procesată. Te rugăm să reîncerci.
Te-ai abonat cu succes.

Newsletter admitere

Abonează-te la newsletterul admitere UVT pentru a fi tot timpul la curent cu cele mai noi informații legate de procesul de admitere.

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use